cpt. Cook
 

Bavorské vdolečky

Bramborové vdolky

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové vdolky s jablky

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  315 dkg polohrubé mouky, 315 dkg hladké mouky, 315 dkg brambor, 1/2  vejce, 4.2 dkg kvasnic, 2.15 dl mléka, 12.15 dkg cukru krupice, 3 dkg rostlinného tuku, sůl,

jablková povidla: 80 dkg jablek, 20 dkg cukru krupice, 3 dl vody, 4 cl rumu, 15 dkg rozinek, 215 dkg kysané smetany

zkopírováno z http://www.tacos.cz Droždí rozmícháme se lžící krystalového cukru na kašičku, zalijeme vlažným mlékem a zaprášíme trochou mouky. Přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo na 20 minut.

www.tacos.cz Oloupané ve slupce uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme obě mouky, vejce, cukr, sůl a vykynutý kvásek, vše společně propracujeme v hladké těsto, ze kterého tvarujeme malé bochánky, které klademe na plech s pečícím papírem, necháme ještě asi 15 minut pod utěrkou kynout. Potřeme tukem a pečeme při 180°C asi 30 minut. Ihned po upečení potřeme tukem ještě jednou.

www.tacos.cz Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na drobnější kostky. V pánvi rozpustíme cukr na karamel, zalijeme vodou a rumem a karamel necháme rozvařit, přidáme jablka a rozinky, vše asi 20 minut společně podusíme, až se voda vyvaří a jablka mají povidlovou konzistenci. Jablka necháme vychladnout a podáváme s vdolky a kysanou smetanou.

vloženo 05.04.2008    zobrazeno 1989x    verze pro tisk

Dukátové buchtičky s jahodovým krémem

Fiori di sambuco fritti
(Smažené květy černého bezu)

Kakaové těstoviny s ananasem

Koblihy domácí

Krupicové nočky

Krupicový svítek

Mušle s vanilkovou zmrzlinou

Peciválky

Povidlové taštičky

Solnohradské noky

Štýrské nudle

Tvarohové smažené šišky

Tvarohový trhanec

Vdolečky pro fašank

Vdolky se švestkami

Vdolky z vařených brambor

Zelníky