Bavorské vdolečky
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 2 dl mléka, 3 dkg kvasnic, 10 dkg moučkového cukru,
150 dkg polohrubé mouky, 1
/2 vejce, citrónová kůra, sůl,
15 dkg rostlinného tuku, 2
15 dkg oleje na smažení,
Na ozdobu: 215 dkg švestkových povidel, 115 dkg tvrdého tvarohu, 115 dkg šlehačky, moučkový cukr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z části vlažného mléka, droždí, trošky cukru a mouky připravíme kvásek, necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, vejce, zbylý cukr, strouhanou kůru, sůl, rozpuštěný tuk, zbylé mléko, kvásek, vše promícháme, vypracujeme těsto, necháme vykynout, vyválíme plát 15 mm silný a skleničkou vykrajujeme kolečka, necháme vykynout, uděláme důlek a touto stranou dáme do oleje, přikryjeme, obrátíme a hotové potřeme povidly, posypeme tvarohem a zdobíme slazenou šlehačkou.