cpt. Cook
 

Bavorské vdolečky

Bramborové vdolky

Bramborové vdolky s jablky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dukátové buchtičky s jahodovým krémem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/4 kg polohrubé mouky, 2  žloutky, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce moučkového cukru, 2 dkg kvasnic, 1/4 l mléka, sůl, 1/2 lžička rumu, vanilka, citrónová kůra, máslo na pekáč,

Jahodový krém: 1/4 l smetany, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžičky polohrubé mouky, 2  žloutky, 1/4 l očištěných jahod

zkopírováno z http://www.tacos.cz Z mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek. Máslo, žloutky, cukr třeme do pěny, přidáme vzešly kvásek, rum, vanilku, citrónovou kůru, mouku a sůl. Vypracujeme vláčné těsto a dáme kynout. Po vykynutí děláme malé buchtičky, kolem je potíráme tekutým máslem a po vykynutí upečeme.

www.tacos.cz Jahodový krém: všechny přísady (kromě jahod) smícháme a šleháme ve vodní lázni na plotně do zhoustnuti. Krém se nesmí vařit, srazil by se. Do vychladlého přimícháme rozpůlené syrové zahradní jahody.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2680x    verze pro tisk

Fiori di sambuco fritti
(Smažené květy černého bezu)

Kakaové těstoviny s ananasem

Koblihy domácí

Krupicové nočky

Krupicový svítek

Mušle s vanilkovou zmrzlinou

Peciválky

Povidlové taštičky

Solnohradské noky

Štýrské nudle

Tvarohové smažené šišky

Tvarohový trhanec

Vdolečky pro fašank

Vdolky se švestkami

Vdolky z vařených brambor

Zelníky