cpt. Cook
 

Ředkvičkový nákyp

Ředkvičky dušené jako houby

Ředkvičky dušené jako houby

Ředkvičky s vejci

Smažená kosmatice

Špagety s pestem z polníčku

Topinamburové soté s bylinkami
(Topinambours sauté aux herbes)

Vlámská pochoutka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečená čekanka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  čekankové puky, 2 lžíce strouhanky, 10 dkg parmazánu, 10 dkg anglické slaniny, 1/2 lžička soli, mletý pepř, 3 lžíce zelené petrželky, 1/2  citrónu, 15 dkg másla, 2.15 dl šlehačky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čekankové puky rozkrojte na čtvrtiny a naskládejte do zapékací mísy řeznou stranou navrch. Strouhanku promíchejte s parmazánem, pravou anglickou slaninou nakrájenou na kostičky, solí, pepřem, sekanou hladkolistou petrželkou. Touto směsí posypte čekanku, pokropte citrónovou šťávou, navrch přidejte máslo rozkrájené na kousky. Přikryjte alobalem a pečte 40 minut při teplotě 190 °C. Pekáč vytáhněte, čekanku zalijte ještě smetanou ke šlehání a nechte péct ještě 15-20 minut, než smetana zhoustne.

www.tacos.cz Bez chleba je to lehké ale vydatné a hřejivé zimní jídlo. Pokud si sladkou hořkost čekanky obllíbíte, můžete příště do strouhankové směsi přidat citrónovou kůru.

vloženo 23.06.2007    zobrazeno 2448x    verze pro tisk

Zapečená čekanka
(Chicorée)

Zapečené čekankové puky

Zapečené těstoviny s čekankou a fenyklem
(Sedani al forno con radicchio finocchio e scamorza)

Zapékaná čekanka
(Radicchio al gratin)