Vlámská pochoutka
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg čekankových puků, 1/2 cibule, 10 dkg anglické slaniny, 315 dkg vařené šunky, olej, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, špetka moučkového cukru, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čekankové puky očistěte, opláchněte a odkrojte spodní hořkou část. Uvařte je asi 15 minut v mírně bublající osolené vodě. Okapanou a vychladlou nakrájejte nadrobno, smíchejte s nakrájenou cibulí, slaninou na kostičky a šunkou na proužky. Vše osmahněte na velké pánvi za vysoké teploty asi 5 minut. Dosolte, opepřete, přidejte strouhaný muškátový oříšek a nakonec hodně posypte pokrájenou petrželovou natí.