cpt. Cook
 

Ředkvičkový nákyp

Ředkvičky dušené jako houby

Ředkvičky dušené jako houby

Ředkvičky s vejci

Smažená kosmatice

Špagety s pestem z polníčku

Topinamburové soté s bylinkami
(Topinambours sauté aux herbes)

Belgie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vlámská pochoutka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg čekankových puků, 1/2  cibule, 10 dkg anglické slaniny, 315 dkg vařené šunky, olej, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek,  špetka moučkového cukru, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čekankové puky očistěte, opláchněte a odkrojte spodní hořkou část. Uvařte je asi 15 minut v mírně bublající osolené vodě. Okapanou a vychladlou nakrájejte nadrobno, smíchejte s nakrájenou cibulí, slaninou na kostičky a šunkou na proužky. Vše osmahněte na velké pánvi za vysoké teploty asi 5 minut. Dosolte, opepřete, přidejte strouhaný muškátový oříšek a nakonec hodně posypte pokrájenou petrželovou natí.
vloženo 09.07.2010    zobrazeno 1793x    verze pro tisk

Zapečená čekanka

Zapečená čekanka
(Chicorée)

Zapečené čekankové puky

Zapečené těstoviny s čekankou a fenyklem
(Sedani al forno con radicchio finocchio e scamorza)

Zapékaná čekanka
(Radicchio al gratin)