cpt. Cook
 

Černý kořen zapékaný

Dušené okurky

Dušené ředkvičky

Gratinovaná čekanka v šunce

Jablečno-fenyklový casserole se šunkou
(Apple-fennel ham and egg casserole)

Kukuřice se slaninou a bylinkami

Kukuřice v těstíčku

Lůžka artyčoků s hlávkami chřestu
(Fonds d'artichauts aux pointes d'asperges)

Mozeček z ředkviček

Okurky dušené

Okurky plněné masem

Okurky plněné syrovou zeleninou

Okurky po polsku

Okurky s houbami

Okurky s koprovou omáčkou

Plněné artyčoky à la Ragusano
(Cacocciuli chini co' Cascavaddu Rausanu)

Plněné okurky

Plněné okurky po bulharsku

Řecko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné vinné listy z Řecka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  115 dkg cibule, 7 lžic olivového oleje, 1/2 šálek dlouhozrnné rýže, 1/2 šálek vody, 2.15 dkg piniových semínek, sůl, mletý pepř, 1/2 svazek kopru, 1/2 svazek máty peprné, 16 nakládaných vinných listů, 1/2 chemicky neošetřený citrón, 1/2 špetka moučkového cukru, 1/4 l vody,

Citrónová omáčka: 2  vejce, 1/2  citrón, 4 lžíce vývaru

zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 2 minuty dozlatova restujeme v polovičce oleje. Za stálého míchání přidáme rýži, která musí rychle zesklovatět. Přilijeme vodu, přidáme piniová jádra, sůl, pepř a zakryjeme pokličkou. Vaříme 10 minut a po vychladnutí do rýže přimícháme najemno usekaný kopr a mátu. Vinné listy opláchneme, osušíme a hladkou stranou dolů je položíme na pracovní plochu. Na každý list navršíme kopeček rýže, postranní části listu přehneme a list zavineme. Závitky naskládáme do hrnce, obložíme je tenkými plátky citrónu a zalijeme vodou a zbylým olejem. Po přidání cukru, soli a pepře je zakryté dusíme 30 minut při střední teplotě.

www.tacos.cz Citrónová omáčka: z oddělených bílků ušleháme tuhý sníh, do nějž pak vmícháme žloutky a až nakonec šťávu z citrónu. Potom do sněhu opatrně vmícháme ještě vývar. Vinné listy podáváme s omáčkou.

www.tacos.cz Vinné listy můžeme zkusit nahradit zelnými či kapustovými listy.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2300x    verze pro tisk

Restované sladké brambory s višněmi a pekany