cpt. Cook
 

Ředkvičkový nákyp

Ředkvičky dušené jako houby

Ředkvičky dušené jako houby

Ředkvičky s vejci

Smažená kosmatice

Špagety s pestem z polníčku

Topinamburové soté s bylinkami
(Topinambours sauté aux herbes)

Vlámská pochoutka

Zapečená čekanka

Zapečená čekanka
(Chicorée)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečené čekankové puky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6  čekankových puků, 115 dkg ementálu nebo jiný tvrdý sýr, 15 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l mléka, 1/2  žloutek, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čekankové puky očistíme, opláchneme a vcelku vložíme do slané vařící vody. Vaříme do měkka, asi 20 minut. Máslo dáme rozpustit, přidáme mouku, zalijeme mlékem a uvaříme hustší bešamel, vmícháme 3/4 jemně nastrouhaného ementálu, opepříme, osolíme, přidáme ještě žloutek a vymícháme do hladka.

www.tacos.cz Okapané čekankové puky složíme do máslem vymazané zapékací misky a potřeme je sýrovým bešamelem. Posypeme zbylou čtvrtinou ementálu, poklademe kousky másla a zapečeme do růžova v rozpálené troubě. Jako příloha se hodí bílý chléb.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2544x    verze pro tisk

Zapečené těstoviny s čekankou a fenyklem
(Sedani al forno con radicchio finocchio e scamorza)

Zapékaná čekanka
(Radicchio al gratin)