Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Restované sladké brambory s višněmi a pekany

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde

Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8 dkg pancetty, 2.15 dkg zelené petrželky, 4  salátové fenykly, 1/2  vejce, 1/2  ančovička, 1/2  šalotka, 1/2 plátek toastového chleba, 1/2 lžičky kaparů, 1/2 stroužku česneku, 2 lžíce másla, vinný ocet podle chuti, 6 dkg extra virgin olivového oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zbavte bulvy fenyklu vnějších listů (nevyhazujte je, použijte na přípravu zeleninového vývaru nebo krémové polévky spolu s další zeleninou). Nakrájejte je na klínky a rozložte je na pánvi s máslem. Orestujte na silném ohni, občas obracejte klínky z obou stran, asi 4-5 minut, aby zhnědly, ale zůstaly stále trochu křupavé.

www.tacos.cz Nakrájejte slaninu na proužky a ty opečte na pánvi. V mixéru rozmixujte petrželku s vařeným vejcem, ančovičkou, solenými kapary, česnekem, šalotkou a chlebovým plátkem, zbaveným kůrky, namočeným v octě a olejem.

www.tacos.cz Podávejte fenykl s opečenou slaninou a doprovoďte je zelenou omáčkou.

vloženo 24.09.2025    zobrazeno 87x    verze pro tisk

Ředkvičkový nákyp

Ředkvičky dušené jako houby

Ředkvičky dušené jako houby

Ředkvičky s vejci

Smažená kosmatice

Špagety s pestem z polníčku

Topinamburové soté s bylinkami
(Topinambours sauté aux herbes)

Vlámská pochoutka

Zapečená čekanka

Zapečená čekanka
(Chicorée)

Zapečená čekanka se sýrem cancoillotte
(Endives au jambon et à la cancoillotte)

Zapečené čekankové puky

Zapečené těstoviny s čekankou a fenyklem
(Sedani al forno con radicchio finocchio e scamorza)

Zapékaná čekanka
(Radicchio al gratin)