cpt. Cook
 

Ředkvičkový nákyp

Ředkvičky dušené jako houby

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ředkvičky dušené jako houby

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 svazky ředkviček, 15 dkg másla, cibule, 3  vejce, sůl, pažitka nebo petrželka, mletý pepř, kmín
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omyté neloupané ředkvičky nakrájíme na jemná kolečka, vložíme na rozehřátý tuk se zpěněnou cibulí, necháme zasmahnout, podlijeme trochu vodou, podle potřeby osolíme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme do dušených ředkviček rozšlehaná vejce, zamícháme a necháme pokrm srazit. Kdo je zvyklý, okoření trochu pepřem. Na začátku dušení je také možno přidat do ředkviček trochu kmínu. Sypeme zelenou natí a podáváme s tmavým chlebem. Zapíjíme biokysem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1643x    verze pro tisk

Ředkvičky s vejci

Smažená kosmatice

Špagety s pestem z polníčku

Topinamburové soté s bylinkami
(Topinambours sauté aux herbes)

Vlámská pochoutka

Zapečená čekanka

Zapečená čekanka
(Chicorée)

Zapečené čekankové puky

Zapečené těstoviny s čekankou a fenyklem
(Sedani al forno con radicchio finocchio e scamorza)

Zapékaná čekanka
(Radicchio al gratin)