cpt. Cook
 

Černý kořen zapékaný

Dušené okurky

Dušené ředkvičky

Gratinovaná čekanka v šunce

Jablečno-fenyklový casserole se šunkou
(Apple-fennel ham and egg casserole)

Kukuřice se slaninou a bylinkami

Kukuřice v těstíčku

Lůžka artyčoků s hlávkami chřestu
(Fonds d'artichauts aux pointes d'asperges)

Mozeček z ředkviček

Okurky dušené

Okurky plněné masem

Okurky plněné syrovou zeleninou

Okurky po polsku

Okurky s houbami

Okurky s koprovou omáčkou

Plněné artyčoky à la Ragusano
(Cacocciuli chini co' Cascavaddu Rausanu)

Plněné okurky

Plněné okurky po bulharsku

Plněné vinné listy z Řecka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Restované sladké brambory s višněmi a pekany

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  90 dkg batátů, 3 lžíce extra virgin olivového oleje, 2 lžíce másla, 1/2 lžíce medu, 2 lžičky sójové omáčky tamari, 1/2 lžičky pálivé papriky aleppo, 1/2 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky soli, mletý pepř podle chuti, 2 plátky anglické slaniny, 2 lžíce sušených višní, 2 lžíce nahrubo sekaných pekanových nebo vlašských ořechů
zkopírováno z http://www.tacos.cz Použijeme menší sladké brambory, očistíme nebo oloupeme je, rozpůlíme podélně, pak příčně nařežeme na 1.5 cm silné plátky. Rozehřejeme část másla a oleje ve velké pánvi na středním plameni. Přidáme batáty a smažíme je z obou stran, až chytají hnědé puchýře, 2 až 4 minuty celkem. Potom teplotu snížíme a dál pečeme do měkka, často mícháme, dalších 3-5 minut. Přemístíme je do velké mísy, zakryjeme, aby nevychládly. Opakujeme s dalšími dávkami másla, oleje a brambor.

www.tacos.cz Mezitím smícháme med, omáčku tamari, aleppo papriku, kurkumu, sůl a pepř v malé misce. Přidáme zbývající lžíci oleje a slaninu na pánev a smažíme na středním ohni za stálého míchání, dokud slanina není křupavá, 6 až 8 minut. Přidáme medovou směs, dusíme a mícháme půl minuty. Vypneme zdroj tepla a vrátíme na pánev sladké brambory s višněmi a ořechy, promícháme. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě.

vloženo 25.11.2016    zobrazeno 1239x    verze pro tisk