cpt. Cook
 

Smažené masové kuličky

Smaženky z vařeného uzeného masa

Smetanové klobásy

Soutsoukákia Smyrnáika
(Smyrenské masové kuličky)

Stroganoff z masových kuliček s ořechy

Sváteční karbanátky na smetaně

Šalamounova sekaná

Španělská mísa

Španělské mleté maso

Telecí frikadely se sýrem

Velikonoční hlavička

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka - hlavička

Vepřenky s cibulí

Vepřová sekanina s kapustou

Vepřové klopsy I

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové klopsy II

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg vepřového plecka, 1/2  rohlík, 1/2 lžička vepřového sádla, 1/2 malé cibule, 1/2 lžička zelené petrželky, 1/2  vejce, sůl, mletý pepř, 1/2 lžíce másla,

Na jíšku: 1/2 lžíce másla, 1.15 lžíce hladké mouky, 1/2 šálek vývaru, 1/2 šálek smetany, citrón

zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso zbavené šlach na strojku dvakrát umeleme. Na lžičce sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme petrželku a hned odstavíme z ohně. K umletému masu přidáme sůl, pepř, ušlehané bílky, zpěněnou cibuli s petrželkou, strouhaný vláčný rohlík a směs dobře propracujeme. Utvoříme 2 menší knedlíčky na jednu porci. Klopsy nevaříme, opečeme je na másle po obou stranách. Podlijeme vývarem a dusíme asi 20 minut. Ze lžíce másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, povaříme a přidáme smetanu. Dobře povařenou omáčku ochutíme citrónovou šťávou a necháme v ní klopsy prohřát, ne vařit.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2716x    verze pro tisk

Vepřové klopsy III

Vepřové klopsy v kysaném zelí

Vepřové válečky se smetanovou omáčkou