Smyrenské masové kuličky recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Mleté maso vložte do mísy. Žemli dejte změknout do vody. Oloupejte cibuli a česnek, pokrájejte je na velmi drobné kostky a přidejte k masu. Opláchněte petrželovou nať, nadrobno ji posekejte a vsypte do mísy. Ze žemle vymačkejte vodu a rovněž ji přidejte s vejcem, solí a špetkou pepře. Všecko důkladně promíchejte. Někdy se může přidat ještě čerstvě pokrájená máta a strouhaný sýr kefalotiri. Směs vybírejte polévkovou lžící a z každé dávky vytvořte kuličku. Na talíř nasypte mouku a kuličky v ní obalujte. Na pánvi rozpalte olej a kuličky v něm smažte, až zhědnou. Vzniklou šťávu podle potřeby rozřeďte trochou vody a uveďte do varu. Přimíchejte lístečky tymiánu. Kuličky povařte ve šťávě 8-10 minut a servírujte zalité rajčatovou omáčkou s chlebem.