cpt. Cook
 

Smažené masové kuličky

Smaženky z vařeného uzeného masa

Smetanové klobásy

Řecko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Soutsoukákia Smyrnáika

Smyrenské masové kuličky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg rajčat, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 1/2 lžičky moučkového cukru, mletý pepř, 1/2 lžičky pálivé papriky, 3 lžíce červeného vína, 150 dkg mletého hovězího masa, 1/2  žemle, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2  vejce, 1/2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce olivového oleje, 1/2 snítka tymiánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na omáčku přelijte rajčata vařící vodou, oloupejte je, odstraňte zbytky stopek a dužinu pokrájejte na kostky. V kastrole rozpalte olivový olej a chvilku na něm rajčata smažte. Přimíchejte sůl, cukr, pepř a červené víno a to vše vařte přikryté za nízké teploty asi 15 minut.

www.tacos.cz Mleté maso vložte do mísy. Žemli dejte změknout do vody. Oloupejte cibuli a česnek, pokrájejte je na velmi drobné kostky a přidejte k masu. Opláchněte petrželovou nať, nadrobno ji posekejte a vsypte do mísy. Ze žemle vymačkejte vodu a rovněž ji přidejte s vejcem, solí a špetkou pepře. Všecko důkladně promíchejte. Někdy se může přidat ještě čerstvě pokrájená máta a strouhaný sýr kefalotiri. Směs vybírejte polévkovou lžící a z každé dávky vytvořte kuličku. Na talíř nasypte mouku a kuličky v ní obalujte. Na pánvi rozpalte olej a kuličky v něm smažte, až zhědnou. Vzniklou šťávu podle potřeby rozřeďte trochou vody a uveďte do varu. Přimíchejte lístečky tymiánu. Kuličky povařte ve šťávě 8-10 minut a servírujte zalité rajčatovou omáčkou s chlebem.

vloženo 30.06.2007    zobrazeno 1956x    verze pro tisk

Stroganoff z masových kuliček s ořechy

Sváteční karbanátky na smetaně

Šalamounova sekaná

Španělská mísa

Španělské mleté maso

Telecí frikadely se sýrem

Velikonoční hlavička

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka - hlavička

Vepřenky s cibulí

Vepřová sekanina s kapustou

Vepřové klopsy I

Vepřové klopsy II

Vepřové klopsy III

Vepřové klopsy v kysaném zelí

Vepřové válečky se smetanovou omáčkou