Velikonoční nádivka - hlavička
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 215 dkg vařeného uzeného masa, 20 dkg vepřového masa, 20 dkg telecího masa, 6 vajec, sůl, mletý pepř, 4 housky nakrájené na kostičky, 4 lžíce másla, 1/2 lžíce čerstvého popence, 2 šálky kopřiv, 1/2 lžíce pažitky, 1/2 lžíce zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uvařené maso nakrájíme na kostičky, spojíme s rozšlehanými vejci, navlhčenou houskou, pokrájenými bylinkami, osolíme a opepříme. Ve vymaštěném pekáči pečeme v troubě jako sekanou či prejt. Je chutná i studená. Je to tradiční sváteční české jídlo. Místo vepřového a telecího masa lze použít vařený kořínek (plíce, srdce i játra) rozkrájený na kostičky.