cpt. Cook
 

Smažené masové kuličky

Smaženky z vařeného uzeného masa

Smetanové klobásy

Soutsoukákia Smyrnáika
(Smyrenské masové kuličky)

Stroganoff z masových kuliček s ořechy

Sváteční karbanátky na smetaně

Šalamounova sekaná

Španělská mísa

Španělské mleté maso

Telecí frikadely se sýrem

Velikonoční hlavička

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka - hlavička

Vepřenky s cibulí

Vepřová sekanina s kapustou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové klopsy I

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg vepřového plecka, 1/2  rohlík, 1/2 lžička vepřového sádla, 1/2 malé cibule, 1/2 lžička zelené petrželky, 1/2  vejce, sůl, mletý pepř,

Na omáčku: 1/2 lžíce másla, 1.15 lžíce hladké mouky, 1/2 dl bílého vína, 2  žloutky, 1/2 lžička kaparů

zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso zbavené šlach na strojku dvakrát umeleme. Na lžičce sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme petrželku a hned odstavíme z ohně. K umletému masu přidáme sůl, pepř, ušlehané bílky, zpěněnou cibuli s petrželkou, strouhaný vláčný rohlík a směs dobře propracujeme. Utvoříme 2 menší knedlíčky na jednu porci. Vložíme je do přiměřeně velkého kastrolu s menším množstvím osolené vody a vaříme je mírným varem 10 minut. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, horkou ji přimícháme k odvaru z knedlíčků a dobře ji promícháme, aby se neutvořily kousky. Povaříme ještě společně 10 minut. Přidáme víno, usekané kapary a upravíme chuť. Po odstavení z plotny přidáme žloutky rozmíchané v troše vína a dále již nevaříme.

www.tacos.cz Příloha: suchá rýže, makaróny posypané na sucho opraženou strouhankou a pokapané máslem

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2438x    verze pro tisk

Vepřové klopsy II

Vepřové klopsy III

Vepřové klopsy v kysaném zelí

Vepřové válečky se smetanovou omáčkou