www.tacos.cz Mleté maso smíchejte se žloutkem, smetanou a kořením. Utvořte velké, ploché frikadely, po jedné na porci. Špenát důkladně opláchněte a dejte do vřící osolené vody. Nechte přejít varem, v cedníku prolijte studenou vodou, vodu vymačkejte. Listy oddělte a zahřejte na třetině másla. Zbytek másla rozpusťte při vyšší teplotě, frikadely na něm za častého obracení opečte, vložte do horké zapékací mísy a pokryjte špenátem. Vypečenou šťávu rozřeďte trochou vody a nalijte ji na špenát. Frikadely pokryjte plátky sýra, přiklopte a nechte sýr roztavit při nízké teplotě.
www.tacos.cz Vhodná příloha: opečené kostky ze syrových brambor nebo opékaný chléb. Jako předkrm rajský salát.