zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájíme stejný díl masa hovězího a vepřového, umeleme je dvakrát na strojku spolu s cibulí, osolíme, opepříme a spojíme trochou kyselé smetany. Tvoříme karbanátky, které obalíme v mouce a rychle opečeme v rozpáleném tuku po obou stranách. Pak je vyjmeme, do omastku přidáme pokrájené čerstvé houby, například hříbky nebo žampióny, osolíme a chvilku je dusíme, až pustí šťávu, potom vložíme karbanátky zpět na houby a za mírného podlévání společně dusíme asi 20 minut, nikoli déle. Na konec do šťávy přidáme zbylou smetanu.
www.tacos.cz Dobrá sestava: Karbanátky na smetaně, jemný knedlík nebo noky či rýže. Předem buď zeleninová polévka, nebo po jídle ovoce či kompot, aby byly zajištěny i látky ochranné.