Sváteční karbanátky na smetaně - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/4 kg hovězího masa, 1/4 kg vepřového masa, sůl, mletý pepř, 1/2  cibule, 1/4 kg čerstvých hub, 1/4 l smetany, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce tuku
Nakrájíme stejný díl masa hovězího a vepřového, umeleme je dvakrát na strojku spolu s cibulí, osolíme, opepříme a spojíme trochou kyselé smetany. Tvoříme karbanátky, které obalíme v mouce a rychle opečeme v rozpáleném tuku po obou stranách. Pak je vyjmeme, do omastku přidáme pokrájené čerstvé houby, například hříbky nebo žampióny, osolíme a chvilku je dusíme, až pustí šťávu, potom vložíme karbanátky zpět na houby a za mírného podlévání společně dusíme asi 20 minut, nikoli déle. Na konec do šťávy přidáme zbylou smetanu.
Dobrá sestava: Karbanátky na smetaně, jemný knedlík nebo noky či rýže. Předem buď zeleninová polévka, nebo po jídle ovoce či kompot, aby byly zajištěny i látky ochranné.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka