zkopírováno z http://www.tacos.cz Jemný sekaný biftek můžete upravit slavnostním způsobem. Mleté maso ihned po koupi zpracujte, pevně zabalte a do času přípravy uložte do chladničky při nejnižší teplotě. Jednotlivé druhy mletého masa promíchejte, přidejte žloutky, smetanu, sůl a pepř. Z masové hmoty utvořte bifteky (po jednom na porci) a obalte je ve strouhance. Sterilované artyčoky prohřejte ve vlastní šťávě s masovým extraktem. Houby očistěte a rozkrojte na polovinu nebo na plátky. Máslo rozpusťte a sekané bifteky na něm usmažte. Občas obraťte. Upečené bifteky upravte na nahřátý podnos, na každý dejte artyčok. Ve výpeku po dobu 2 minut restujte za stálého míchání houby. Osolte a opepřete. Houby navršte na artyčoky. Do výpeku přidejte vývar a sherry nechte přejít varem, dochuťte a nalejte na bifteky.
www.tacos.cz Příloha: Bramborová kaše sypaná petrželkou nebo pommes frites, hlávkový salát