Vepřové klopsy II - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg vepřového plecka, 1 rohlík, 1 lžička vepřového sádla, 1/2 malé cibule, 1 lžička zelené petrželky, 1 vejce, sůl, mletý pepř, 1 lžíce másla,
Na jíšku: 1 lžíce másla, 1.5 lžíce hladké mouky, 1 šálek vývaru, 1 šálek smetany, citrón
Maso zbavené šlach na strojku dvakrát umeleme. Na lžičce sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme petrželku a hned odstavíme z ohně. K umletému masu přidáme sůl, pepř, ušlehané bílky, zpěněnou cibuli s petrželkou, strouhaný vláčný rohlík a směs dobře propracujeme. Utvoříme 2 menší knedlíčky na jednu porci. Klopsy nevaříme, opečeme je na másle po obou stranách. Podlijeme vývarem a dusíme asi 20 minut. Ze lžíce másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, povaříme a přidáme smetanu. Dobře povařenou omáčku ochutíme citrónovou šťávou a necháme v ní klopsy prohřát, ne vařit.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka