cpt. Cook
 

Vepřová pečeně s rozmarýnem

Vepřová pečeně se skořicí

Vepřová pečeně se skořicí a bramborami

Vepřová pečeně se smetanou

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Vepřová roláda se sušeným ovocem

Vepřová žebírka

Vepřová žebírka s rýží a hráškem

Vepřové Cancún

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové Chop Suey

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg vepřového masa bez kostí (karé nebo kýta), 1/2 lžičky mletého zázvoru nebo malý kousek čerstvého, 2  naťové cibulky, 1/2 zelená paprika, 2  mrkve, 3  rajčata, 15 dkg fazolových lusků, 20 dkg květáku, 2 lžíce bramborové škrobové moučky, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce bílého vína, 1/2 lžíce moučkového cukru, 15 lžic čistého masového vývaru, olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Naťové cibulky oloupáme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na proužky. Květák omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Fazolové lusky omyjeme a nakrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Zázvor oloupáme a usekáme nadrobno.

www.tacos.cz Cibuli, papriku, mrkev, fazolové lusky a květák ponoříme na několik minut do horké vody. Vyndáme a necháme okapat. Maso nakrájíme na tenké proužky. Promícháme se sójovou omáčkou, vínem a bramborovou moučkou. Necháme 5 minut odstát. Proužky masa smažíme za stálého míchání na rozpáleném oleji 2,5 minuty. Necháme nad pánví okapat a odložíme.

www.tacos.cz Na vroucí olej nasypeme cibulky a zázvor. Smažíme za stálého míchání 1 minutu. Přidáme ostatní zeleninu, cukr, sůl a pečlivě promícháme. Za stálého míchání smažíme další minutu. Přidáme maso, podlejeme vývarem a necháme ještě 1 minutu na plotně.

www.tacos.cz Podáváme přímo z plotny na hluboké misce.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2676x    verze pro tisk

Vepřové karí

Vepřové kostičky po čínsku

Vepřové kostičky se sladkými paprikami

Vepřové kostky po srbsku

Vepřové kotlety à la Nelson

Vepřové kotlety Colbert

Vepřové kotlety frikasé

Vepřové kotlety Hentéš

Vepřové kotlety marinované v bílém víně