www.tacos.cz Sušené ovoce namočte přes noc do 1/4 l vody, nechte přejít varem, odkapané pokrájejte na kousky. Smíchejte s rozinkami, cukrem a strouhankou. Rozklepaný plát masa osolte a opepřete. Náplň z ovoce dejte doprostřed připraveného plátu masa. Pečeni zaviňte, omotejte nití a svažte. Sádlo zpěňte v pekáči při střední teplotě. Maso opečte a poté zalijte masovým a ovocným vývarem. Přikryté pečte při střední teplotě, obracejte a polévejte. Do vypečené šťávy vmíchejte smetanu s rozmíchaným solamylem, svařte, zjemněte čerstvým máslem. Omáčku dochuťte.
www.tacos.cz Tip: Vývar můžete zjemnit bílým vínem, má-li omáčka být jemně nakyslá.
www.tacos.cz Příloha: Červené zelí s jablky a bramborové knedlíky