cpt. Cook
 

Vepřová pečeně s rozmarýnem

Vepřová pečeně se skořicí

Vepřová pečeně se skořicí a bramborami

Vepřová pečeně se smetanou

Vepřová roláda

Vepřová roláda

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřová roláda se sušeným ovocem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg vepřové kýty, 115 dkg sušeného ovoce , 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžička soli, 15 dkg rozinek, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 lžíce strouhanky, 2 lžíce másla, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/4 l masového vývaru, 1/8 l smetany, 1/2 lžička škrobové moučky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na vepřovou roládu potřebujeme 2 až 3 cm silný plát masa pokud možno obdélníkového tvaru. Nejlepší maso je z kýty, o trochu levnější je z ramínka nebo pěkně šťavnatého plecka.

www.tacos.cz Sušené ovoce namočte přes noc do 1/4 l vody, nechte přejít varem, odkapané pokrájejte na kousky. Smíchejte s rozinkami, cukrem a strouhankou. Rozklepaný plát masa osolte a opepřete. Náplň z ovoce dejte doprostřed připraveného plátu masa. Pečeni zaviňte, omotejte nití a svažte. Sádlo zpěňte v pekáči při střední teplotě. Maso opečte a poté zalijte masovým a ovocným vývarem. Přikryté pečte při střední teplotě, obracejte a polévejte. Do vypečené šťávy vmíchejte smetanu s rozmíchaným solamylem, svařte, zjemněte čerstvým máslem. Omáčku dochuťte.

www.tacos.cz Tip: Vývar můžete zjemnit bílým vínem, má-li omáčka být jemně nakyslá.

www.tacos.cz Příloha: Červené zelí s jablky a bramborové knedlíky

vloženo 26.04.2017    zobrazeno 1126x    verze pro tisk

Vepřová žebírka

Vepřová žebírka s rýží a hráškem

Vepřové Cancún

Vepřové Chop Suey

Vepřové karí

Vepřové kostičky po čínsku

Vepřové kostičky se sladkými paprikami

Vepřové kostky po srbsku

Vepřové kotlety à la Nelson

Vepřové kotlety Colbert

Vepřové kotlety frikasé

Vepřové kotlety Hentéš

Vepřové kotlety marinované v bílém víně