Vepřová roláda
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1.2 kg libové vepřové kýty, 115 dkg měkkého salámu, 1/2 vejce, 1/2 lžíce strouhanky, mletý pepř, mletá paprika, sůl, 15 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vepřovou kýtu rozřízneme na plát, okraje rovně zařízneme a odkrojky masa (asi čtvrtinu) umeleme. Promícháme je s vejcem, paprikou a pepřem, osolíme a mírně zahustíme strouhankou. Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme mletým masem, do něhož vtlačíme hranolky salámu (ve směru stáčení masa). Maso pevně stočíme, omotáme bílou nití a upečeme na másle. Při pečení roládu přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Podáváme s rýží a se zeleninovým salátem.