Vepřová roláda - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1.2 kg libové vepřové kýty, 15 dkg měkkého salámu, 1  vejce, 1 lžíce strouhanky, mletý pepř, mletá paprika, sůl, 5 dkg másla
Vepřovou kýtu rozřízneme na plát, okraje rovně zařízneme a odkrojky masa (asi čtvrtinu) umeleme. Promícháme je s vejcem, paprikou a pepřem, osolíme a mírně zahustíme strouhankou. Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme mletým masem, do něhož vtlačíme hranolky salámu (ve směru stáčení masa). Maso pevně stočíme, omotáme bílou nití a upečeme na másle. Při pečení roládu přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Podáváme s rýží a se zeleninovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka