cpt. Cook
 

Vepřová pečeně s rozmarýnem

Portugalsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřová pečeně se skořicí

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg vepřové kýty, 2 dl vína, 12  celých pepřů, 15  hřebíčků, 1/2 lžička dobromysli nebo majoránky, 1/2 lžička mleté skořice, 215 dkg cibule, 215 dkg rajčat, 1/2 velká karotka, 215 dkg jablek, několik  oliv (nemusejí být), sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zalijeme vínem, krátce svařeným s kořením. Hodinu necháme uležet v chladničce. Pak dáme na kastrol olej, rozehřejeme, opečeme rozkrájenou cibuli, pak přidáme rajčata, jemně nakrájenou karotku, krátce opečeme a vložíme oloupaná nakrájená jablka. Vložíme maso s vínem a s kořením a vše pomalu pečeme v troubě asi jednu až dvě hodiny. Nakonec vyjmeme celé koření. Podáváme s rýží.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2018x    verze pro tisk

Vepřová pečeně se skořicí a bramborami

Vepřová pečeně se smetanou

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Vepřová roláda se sušeným ovocem

Vepřová žebírka

Vepřová žebírka s rýží a hráškem

Vepřové Cancún

Vepřové Chop Suey

Vepřové karí

Vepřové kostičky po čínsku

Vepřové kostičky se sladkými paprikami

Vepřové kostky po srbsku

Vepřové kotlety à la Nelson

Vepřové kotlety Colbert

Vepřové kotlety frikasé

Vepřové kotlety Hentéš

Vepřové kotlety marinované v bílém víně