Vepřová roláda se sušeným ovocem - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg vepřové kýty, 15 dkg sušeného ovoce , 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička soli, 5 dkg rozinek, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžíce strouhanky, 2 lžíce másla, 1 lžíce vepřového sádla, 1/4 l masového vývaru, 1/8 l smetany, 1 lžička škrobové moučky
Na vepřovou roládu potřebujeme 2 až 3 cm silný plát masa pokud možno obdélníkového tvaru. Nejlepší maso je z kýty, o trochu levnější je z ramínka nebo pěkně šťavnatého plecka.
Sušené ovoce namočte přes noc do 1/4 l vody, nechte přejít varem, odkapané pokrájejte na kousky. Smíchejte s rozinkami, cukrem a strouhankou. Rozklepaný plát masa osolte a opepřete. Náplň z ovoce dejte doprostřed připraveného plátu masa. Pečeni zaviňte, omotejte nití a svažte. Sádlo zpěňte v pekáči při střední teplotě. Maso opečte a poté zalijte masovým a ovocným vývarem. Přikryté pečte při střední teplotě, obracejte a polévejte. Do vypečené šťávy vmíchejte smetanu s rozmíchaným solamylem, svařte, zjemněte čerstvým máslem. Omáčku dochuťte.
Tip: Vývar můžete zjemnit bílým vínem, má-li omáčka být jemně nakyslá.
Příloha: Červené zelí s jablky a bramborové knedlíky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka