Vepřové Chop Suey - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg vepřového masa bez kostí (karé nebo kýta), 1/2 lžičky mletého zázvoru nebo malý kousek čerstvého, 2  naťové cibulky, 1 zelená paprika, 2  mrkve, 3  rajčata, 5 dkg fazolových lusků, 20 dkg květáku, 2 lžíce bramborové škrobové moučky, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce bílého vína, 1 lžíce moučkového cukru, 5 lžic čistého masového vývaru, olej na smažení
Naťové cibulky oloupáme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na proužky. Květák omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Fazolové lusky omyjeme a nakrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Zázvor oloupáme a usekáme nadrobno.
Cibuli, papriku, mrkev, fazolové lusky a květák ponoříme na několik minut do horké vody. Vyndáme a necháme okapat. Maso nakrájíme na tenké proužky. Promícháme se sójovou omáčkou, vínem a bramborovou moučkou. Necháme 5 minut odstát. Proužky masa smažíme za stálého míchání na rozpáleném oleji 2,5 minuty. Necháme nad pánví okapat a odložíme.
Na vroucí olej nasypeme cibulky a zázvor. Smažíme za stálého míchání 1 minutu. Přidáme ostatní zeleninu, cukr, sůl a pečlivě promícháme. Za stálého míchání smažíme další minutu. Přidáme maso, podlejeme vývarem a necháme ještě 1 minutu na plotně.
Podáváme přímo z plotny na hluboké misce.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka