cpt. Cook
 

Slepičí polévka na způsob Ujházy

Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

Sobášnice

Soljanka

Soljanka

Sopa de albóndigas
(Knedlíčková polévka)

Szegedinská rybí polévka

Szechuánská polévka

Šči z kysaného zelí

Šči z kysaného zelí

Rusko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ucha

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg ryb, 1/2  cibule, 1/2  pórek, kousek petržele, kousek celeru, 2.15 l vody, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uchu je možno připravit z jakékoli ryby kromě karasa a lína. Rybu, rozkrájenou na kousky i se šupinami, dobře očištěnou a promytou, dáme do kastrolu, zalijeme studenou vodou, přidáme kořenovou zeleninu, rozkrájenou cibuli a sůl a vaříme na mírném ohni 40 minut až hodinu. Vývar procedíme. Abychom dosáhli čirého vývaru, vlijeme nadvakrát jikry rozdrcené a rozmíchané v trošce vody, sejmeme pokličku a vaříme dalších 15 - 20 minut. Hotovou uchu odstavíme a po 15 minutách opatrně procedíme. Nalijeme do talířů a ještě můžeme přidat kousek vařené ryby. Podáváme s pirohy plněnými rybím masem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2247x    verze pro tisk

Újháziho slepičí polévka
(Újházi tyúkhúsleves)

Ústřicová polévka

Uzená polévka z Hané

Valašská kyselica

Vianočná šošovicová polievka z Horehronia

Zeleninová polévka s vejcem

Zelná polévka s rybím filé

Zelná polévka slovenská (kapustnica)

Zelňačka s masovými knedlíčky