Ucha
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg ryb, 1/2 cibule, 1/2 pórek, kousek petržele, kousek celeru, 2.15 l vody, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uchu je možno připravit z jakékoli ryby kromě karasa a lína. Rybu, rozkrájenou na kousky i se šupinami, dobře očištěnou a promytou, dáme do kastrolu, zalijeme studenou vodou, přidáme kořenovou zeleninu, rozkrájenou cibuli a sůl a vaříme na mírném ohni 40 minut až hodinu. Vývar procedíme. Abychom dosáhli čirého vývaru, vlijeme nadvakrát jikry rozdrcené a rozmíchané v trošce vody, sejmeme pokličku a vaříme dalších 15 - 20 minut. Hotovou uchu odstavíme a po 15 minutách opatrně procedíme. Nalijeme do talířů a ještě můžeme přidat kousek vařené ryby. Podáváme s pirohy plněnými rybím masem.