cpt. Cook
 

Slepičí polévka na způsob Ujházy

Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

Sobášnice

Soljanka

Soljanka

Mexico   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sopa de albóndigas

Knedlíčková polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg předního hovězího, 3/4 lžičky soli, 3/4 lžičky mletého chilli, 1/2  cibule, 1/2 hrneček strouhanky, 1/2  vejce, 1/2 hrnečku piniových semínek, 1/2 l silného hovězího vývaru, 2 sklenky vody, 1/2  bobkový list, 15 cl sherry nebo suchého desertního vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Libové hovězí maso očistíme a umeleme. Mleté maso dobře smícháme se solí, chilli, strouhanou cibulí, strouhankou, rozšlehaným vejcem a loupanými limbovými semínky, které v nouzi můžeme nahradit rýží. Z hmoty utvoříme masové knedlíčky asi 2,5 cm v průměru. V hrnci přivedeme do varu vývar s vodou a bobkovým listem, postupně vkládáme knedlíčky tak, aby se var nepřerušil, a mírně vaříme asi 30 minut. Před dohotovením polévky vyjmeme bobkový list a po odstavení vlijeme sherry. Zamícháme a podáváme.
vloženo 05.06.2010    zobrazeno 1958x    verze pro tisk

Szegedinská rybí polévka

Szechuánská polévka

Šči z kysaného zelí

Šči z kysaného zelí

Ucha

Újháziho slepičí polévka
(Újházi tyúkhúsleves)

Ústřicová polévka

Uzená polévka z Hané

Valašská kyselica

Vianočná šošovicová polievka z Horehronia

Zeleninová polévka s vejcem

Zelná polévka s rybím filé

Zelná polévka slovenská (kapustnica)

Zelňačka s masovými knedlíčky