Šči z kysaného zelí
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg skopového masa (vepřového nebo hovězího masa), 1/2 kg kysaného zelí, 1/2 mrkev, 1/2 petržel, 15 dkg celeru, 1/2 cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce tuku, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, bobkový list
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do vroucí osolené vody dáme vařit maso (bud hovězí, nebo vepřové, nebo skopové). Když je poloměkké, přidáme zelí a vaříme je společně s masem doměkka. Zvlášť osmažíme na tuku pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme k tomu rajčatový protlak a 20 - 30 minut před koncem varu je přidáme do šči spolu s bobkovým listem, pepřem, solí a zásmažkou. Povaříme. Před podáváním buď maso rozporcujeme a podáváme se šči, nebo je vyndáme a podáváme zvlášť s pikantní omáčkou.