cpt. Cook
 

Slepičí polévka na způsob Ujházy

Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

Sobášnice

Soljanka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Soljanka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg zadního hovězího (vepřové, šunka, ledvinky, jazyk, párky, klobása), 1/2  cibule, bobkový list, 1/2 menší okurka, 1/2 lžíce kaparů, 4  olivy, 3  rajčata, sůl, 1/2 oloupaného citrónu, zelená petrželka nebo kopr, 1/2 l vývaru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jemně nakrájenou cibuli osmažíme a dusíme podlitou trochou vývaru s rajčaty. Oloupeme okurku, rozkrojíme podélně a nakrájíme na tenké plátky. Maso nakrájené na plátky, plátky okurky, olivy, kapary, sůl, bobkový list zalijeme vývarem a vaříme pět až deset minut. Přidáme dušenou cibuli a vaříme doměkka. Můžeme přidat ještě na kolečka nakrájená rajčata. Před podáním na stůl vložíme do polévky několik lžic smetany, rozkrájený citrón a jemně nakrájenou petrželovou a koprovou nať. Oblíbenou rybí soljanku připravíme tak, že místo různých druhů mas použijeme na kousky nakrájenou chutnou sladkovodní rybu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2736x    verze pro tisk

Sopa de albóndigas
(Knedlíčková polévka)

Szegedinská rybí polévka

Szechuánská polévka

Šči z kysaného zelí

Šči z kysaného zelí

Ucha

Újháziho slepičí polévka
(Újházi tyúkhúsleves)

Ústřicová polévka

Uzená polévka z Hané

Valašská kyselica

Vianočná šošovicová polievka z Horehronia

Zeleninová polévka s vejcem

Zelná polévka s rybím filé

Zelná polévka slovenská (kapustnica)

Zelňačka s masovými knedlíčky