cpt. Cook
 

Slepičí polévka na způsob Ujházy

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  slepice, 3 dkg mrkve, 3 dkg celeru, 2 dkg petržele, 1/2 malá cibule, 2 zrnka celého pepře, 1/2 zrnko nového koření, sůl, pažitka,

Sedlina: 1/2  vejce, 1/2 dl mléka, sůl, 4 dkg šunky, olej

zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody, přidáme pepř a nové koření a na malém plaménku nebo v tlakovém hrnci přivedeme k varu. Příkon tepla zmírníme a vaříme pod pokličkou, až slepice změkne. Asi čtvrt hodiny před koncem varu přidáme zeleninu, cibuli a dovaříme. Měkkou slepici vyjmeme, polévku procedíme, část masa obereme z kostí a pokrájíme na kostičky. Sedlinu pokrájíme rovněž na kostičky a společně s masem a pokrájenou pažitkou vložíme do polévkové mísy. Zalijeme horkou polévkou a podáváme.

www.tacos.cz Příprava sedliny: vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme do malého kastrolku vymaštěného olejem, přidáme drobně pokrájenou šunku, vložíme do většího kastrolu s vrstvou vody do výše dvou centimetrů a upečeme v troubě, až sedlina ztuhne.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1719x    verze pro tisk

Sobášnice

Soljanka

Soljanka

Sopa de albóndigas
(Knedlíčková polévka)

Szegedinská rybí polévka

Szechuánská polévka

Šči z kysaného zelí

Šči z kysaného zelí

Ucha

Újháziho slepičí polévka
(Újházi tyúkhúsleves)

Ústřicová polévka

Uzená polévka z Hané

Valašská kyselica

Vianočná šošovicová polievka z Horehronia

Zeleninová polévka s vejcem

Zelná polévka s rybím filé

Zelná polévka slovenská (kapustnica)

Zelňačka s masovými knedlíčky