Slepičí polévka
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 slepice, 1/2 karotky, 1/2 petržele, celer, 1/2 malá cibule, sůl, 1/2 lžíce másla, 1.15 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rýže, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou půlku slepice nebo kuřete uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak přidáme zeleninu, cibuli a dovaříme. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme procezeným vývarem a vymícháme do hladka. Povaříme asi 15 minut. Maso vykostíme, umeleme a přidáme je do polévky s rýží uvařenou zvlášť v osolené vodě. Po odstavení z ohně přidáme usekanou petrželku. Podáváme s toasty.