Skotská skopová polévka
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: Na vývar: 20 dkg skopového masa s kostí, 1.15 l vody, 3 kuličky celého pepře, sůl, 10 dkg kořenové zeleniny,
Na polévku: 2 bílé ředkve, 1/2 cibule, kmín, kousek kapusty, 4 brambory, ocet, 1/2 lžíce worcestrové omáčky, pažitka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso rozsekáme na menší kousky, zalijeme vodou, přidáme pepř, sůl, kořenovou zeleninu a dobře několik hodin vaříme. Ředkve a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, přidáme trochu kmínu, zalijeme procezeným vývarem, přidáme jemně krouhanou kapustu, na nudličky nakrájené brambory, ochutíme octem a worcesterem, nakonec přidáme pažitku. Polévka je zahuštěná rozvařenými brambory.