Ucha - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg ryb, 1 cibule, 1 pórek, kousek petržele, kousek celeru, 2.5 l vody, mletý pepř, sůl
Uchu je možno připravit z jakékoli ryby kromě karasa a lína. Rybu, rozkrájenou na kousky i se šupinami, dobře očištěnou a promytou, dáme do kastrolu, zalijeme studenou vodou, přidáme kořenovou zeleninu, rozkrájenou cibuli a sůl a vaříme na mírném ohni 40 minut až hodinu. Vývar procedíme. Abychom dosáhli čirého vývaru, vlijeme nadvakrát jikry rozdrcené a rozmíchané v trošce vody, sejmeme pokličku a vaříme dalších 15 - 20 minut. Hotovou uchu odstavíme a po 15 minutách opatrně procedíme. Nalijeme do talířů a ještě můžeme přidat kousek vařené ryby. Podáváme s pirohy plněnými rybím masem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka