cpt. Cook
 

Gratinovaná ztracená vejce na špenátu

Krémový špenát se smaženou vekou
(Spenótfőzelék bundás kenyérrel)

Malfatti
(Špenátové knedlíčky)

Nočky z chleba a mangoldu s alpským sýrem
(Gnocchetti di pane con formaggio di malga)

Pohankové placky plněné špenátem

Pounti auvergnat
(Zapečený mangold z Auvergne)

Špenát dušený

Špenát na janovský způsob
(Spinaci alla genovese con acciughe, uvetta e pinoli)

Špenát na řecký způsob

Špenát na slanině s palačinkami

Špenát pečený

Špenát zapečený s vejci

Špenátová hnízdečka

Špenátová roláda

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špenátové karbanátky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg špenátu v listech, sůl, 1/2 lžíce másla, 1/2 menší cibule, 1.15 lžíce polohrubé mouky, 2  vejce, strouhanka (podle potřeby), olej na smažení, máslo na pokapání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Špenát uvaříme v osolené vodě a po okapání na hrubo usekáme. Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji odvarem ze špenátu nebo mlékem a povaříme na hustou kaši. Do polovychladlé přidáme žloutky, usekaný špenát, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme karbanátky, obalíme je v rozšlehaných bílcích a strouhance a smažíme na oleji. Smažíme jen krátce, protože jsou všechny přísady předvařeny. Po usmažení je dáme okapat na papírové ubrousky a před podáváním pokapeme máslem. Podáváme obložené dílky rajčat.

www.tacos.cz Příloha: brambory sypané petrželkou a saláty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3311x    verze pro tisk

Špenátové knedlíčky s vývarem
(Brodo con polpette di spinaci)

Špenátové krokety I

Špenátové krokety II

Špenátové lívanečky

Špenátové lívanečky