cpt. Cook
 

Gratinovaná ztracená vejce na špenátu

Krémový špenát se smaženou vekou
(Spenótfőzelék bundás kenyérrel)

Malfatti
(Špenátové knedlíčky)

Nočky z chleba a mangoldu s alpským sýrem
(Gnocchetti di pane con formaggio di malga)

Pohankové placky plněné špenátem

Pounti auvergnat
(Zapečený mangold z Auvergne)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špenát dušený

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg špenátu čerstvého nebo polovina zmrazeného, 15 dkg tuku, 1/2  cibule, 2 dkg hladké mouky, 1/2  žloutek, 1/8 l mléka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čistě opraný špenát krátce povaříme v dostatečném množství vody. Když jsou listy měkké, scedíme je a vodu dáme zvlášť. Špenát umeleme na masovém strojku. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou ze špenátu a přidáme špenátový protlak. Špenátový pokrm zjemníme mlékem, případně žloutkem. Můžeme přidat i kousek česneku. Podáváme s vařenými vejci a brambory.

www.tacos.cz Zpracováváme-li zmrazený špenát, připravíme si cibulovou jíšku, do které přidáme zmrazený blok špenátu. Po chvíli jej nožem rozkrojíme na více dílů, aby se lépe prohříval, a mícháme. Špenát dusíme jen 4 minuty.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2982x    verze pro tisk

Špenát na janovský způsob
(Spinaci alla genovese con acciughe, uvetta e pinoli)

Špenát na řecký způsob

Špenát na slanině s palačinkami

Špenát pečený

Špenát zapečený s vejci

Špenátová hnízdečka

Špenátová roláda

Špenátové karbanátky

Špenátové knedlíčky s vývarem
(Brodo con polpette di spinaci)

Špenátové krokety I

Špenátové krokety II

Špenátové lívanečky

Špenátové lívanečky