cpt. Cook
 

Gratinovaná ztracená vejce na špenátu

Krémový špenát se smaženou vekou
(Spenótfőzelék bundás kenyérrel)

Malfatti
(Špenátové knedlíčky)

Nočky z chleba a mangoldu s alpským sýrem
(Gnocchetti di pane con formaggio di malga)

Pohankové placky plněné špenátem

Francie - Auvergne   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Pounti auvergnat

Zapečený mangold z Auvergne

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  115 dkg slaniny, 80 dkg mangoldu, 115 dkg vařené čočky, 115 dkg vypeckovaných švestek, 20 dkg čerstvé strouhanky, 2  vejce, 15 cl mléka, 2 dkg másla, 15 cl bílého vína, 2  šalotky, 1/2 svazek zelené petrželky, sůl, mletý pepř, tymián
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu předehřejte na 210 °C, strouhaný chléb zalejte mlékem. Opláchněte vodou listy mangoldu a nakrájejte je nahrubo, nechte je 5 minut zvláčnět na pánvi, po vychladnutí nasekejte najemno. Na pánvi opražte nadrobno nakrájenou slaninu i šalotku, opražené deglazujte bílým vínem, přidejte uvařenou čočku a 5 minut zlehka promíchávejte. Okořeňte a vmíchejte mandold, nasekanou petrželku, na větší kousky nakrájené švestky, změklý chleba, rozšlehaná vajíčka a tymián. Osolte a opepřete podle potřeby, všechno dobře promíchejte. Směs urovnejte do máslem vymazané zapékací mísy. Deset minut zapečte při teplotě 210 °C, potom ji snižte na 180 °C a dopečte asi 45 minut dozlatova. Podávejte horké i studené.
vloženo 10.10.2020    zobrazeno 783x    verze pro tisk

Špenát dušený

Špenát na janovský způsob
(Spinaci alla genovese con acciughe, uvetta e pinoli)

Špenát na řecký způsob

Špenát na slanině s palačinkami

Špenát pečený

Špenát zapečený s vejci

Špenátová hnízdečka

Špenátová roláda

Špenátové karbanátky

Špenátové knedlíčky s vývarem
(Brodo con polpette di spinaci)

Špenátové krokety I

Špenátové krokety II

Špenátové lívanečky

Špenátové lívanečky