Špenát na janovský způsob
Spinaci alla genovese con acciughe, uvetta e pinoli
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 1/2 kg špenátu, 4 dkg rozinek, 6 dkg piniových semínek, 6 ančoviček, 1/2 lžíce nasekané zelené petrželky, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sultánky namočte na deset minut do misky s teplou vodou. Očistěte a omyjte špenát, spařte ho v hrnci a po uvaření sceďte a dejte stranou. Na mírném ohni rozehřejte malé množství oleje, přidejte odsolené a nahrubo nasekané ančovičky, promíchejte a po několika minutách přidejte špenát a posypte nasekanou čerstvou petrželkou. Přidejte dobře osušené sultánky, sůl a pepř podle chuti a nechte 10 minut na mírném ohni. Špenát podávejte horký nebo teplý sypaný opraženými piniovými semínky.