cpt. Cook
 

Gratinovaná ztracená vejce na špenátu

Krémový špenát se smaženou vekou
(Spenótfőzelék bundás kenyérrel)

Malfatti
(Špenátové knedlíčky)

Nočky z chleba a mangoldu s alpským sýrem
(Gnocchetti di pane con formaggio di malga)

Pohankové placky plněné špenátem

Pounti auvergnat
(Zapečený mangold z Auvergne)

Špenát dušený

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špenát na janovský způsob

Spinaci alla genovese con acciughe, uvetta e pinoli

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg špenátu, 4 dkg rozinek, 6 dkg piniových semínek, 6  ančoviček, 1/2 lžíce nasekané zelené petrželky, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sultánky namočte na deset minut do misky s teplou vodou. Očistěte a omyjte špenát, spařte ho v hrnci a po uvaření sceďte a dejte stranou. Na mírném ohni rozehřejte malé množství oleje, přidejte odsolené a nahrubo nasekané ančovičky, promíchejte a po několika minutách přidejte špenát a posypte nasekanou čerstvou petrželkou. Přidejte dobře osušené sultánky, sůl a pepř podle chuti a nechte 10 minut na mírném ohni. Špenát podávejte horký nebo teplý sypaný opraženými piniovými semínky.
vloženo 21.03.2022    zobrazeno 579x    verze pro tisk

Špenát na řecký způsob

Špenát na slanině s palačinkami

Špenát pečený

Špenát zapečený s vejci

Špenátová hnízdečka

Špenátová roláda

Špenátové karbanátky

Špenátové knedlíčky s vývarem
(Brodo con polpette di spinaci)

Špenátové krokety I

Špenátové krokety II

Špenátové lívanečky

Špenátové lívanečky