cpt. Cook
 

Gratinovaná ztracená vejce na špenátu

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krémový špenát se smaženou vekou

Spenótfőzelék bundás kenyérrel

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  152 dkg špenátu, 1/2 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 1.15 šálku mléka, 1/4 lžičky mletého pepře, 1/2  veka, 2  vejce, 1/4 šálku rostlinného oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Špenát v cedníku opláchneme. Máslo rozehřejeme ve středním rendlíku, přidáme posekaný česnek a osmahneme minutu až dvě, nesmí ovšem zhnědnout. Potom do másla vmícháme mouku a sůl a zalejeme 2/3 mléka. Za stálého míchání povaříme při střední teplotě, dokud nezhoustne. Ze špenátu vymačkáme co nejvíce vody, pak ho přidáme do mléčné kaše a dobře zamícháme. Přidáme černý pepř a na nejnižším ohni povaříme 10 minut, zatímco si připravíme veku.

www.tacos.cz Veku nakrájíme na plátky silné přibližně 1 cm. Zbývající mléko dáme do jedné misky, vejce rozbijeme do jiné a rozmícháme. Olej rozehřejeme na středním plameni asi 1 minutu. Obě strany plátku veky krátce ponoříme do mléka a pak do vajíčka, nenecháme příliš nasáknout a opatrně položíme na pánev. Každou stranu smažíme 3 - 5 minut a rychle podáváme s krémovým špenátem.

vloženo 28.10.2009    zobrazeno 2174x    verze pro tisk

Malfatti
(Špenátové knedlíčky)

Nočky z chleba a mangoldu s alpským sýrem
(Gnocchetti di pane con formaggio di malga)

Pohankové placky plněné špenátem

Pounti auvergnat
(Zapečený mangold z Auvergne)

Špenát dušený

Špenát na janovský způsob
(Spinaci alla genovese con acciughe, uvetta e pinoli)

Špenát na řecký způsob

Špenát na slanině s palačinkami

Špenát pečený

Špenát zapečený s vejci

Špenátová hnízdečka

Špenátová roláda

Špenátové karbanátky

Špenátové knedlíčky s vývarem
(Brodo con polpette di spinaci)

Špenátové krokety I

Špenátové krokety II

Špenátové lívanečky

Špenátové lívanečky