Náplň: 4 vejce, 1/2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, mletý pepř,
Omáčka: 215 dkg žampiónů, 4 dkg másla, 1/4 l smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, moučkový cukr, ocet, sůl, mletý pepř
www.tacos.cz Náplň: větší cibuli nadrobno pokrájíme a osmažíme do růžova. Opepříme, osolíme, přidáme vejce, ze kterých uděláme velice řídká míchaná vajíčka.
www.tacos.cz Omáčka: omyté nadrobno pokrájené žampióny dusíme na másle, až zmizí voda. Přidáme mouku, pepř, sůl a zalijeme kyselou nebo sladkou smetanou. Chvíli povaříme, ochutíme octem a cukrem. Upečené špenátové těsto potřeme vaječnou náplní a sbalíme jako roládu. Krájíme napříč a na talíři poléváme omáčkou. Nejsou-li žampióny, posypeme roládu smaženou strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem.
www.tacos.cz Špenátovou roládu můžeme podávat jako teplý předkrm, ale také jako samostatné jídlo.