4 porce: 8 plátků rybího filé (menších porcí ryby), sůl, citrón, olej na smažení,
Těsto: 2 vejce, 6 lžic hladké mouky, sůl, rovná lžička kypřícího prášku do pečiva, mléko (dle potřeby)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Porce ryby osolíme, pokapeme citrónem a poprášíme hladkou moukou. Příprava těsta: Vejce ušleháme, přidáme sůl, mouku a uděláme nejdříve hustší těsto, které postupně ředíme tekutinou, až je tak řídké, že se v silnější vrstvě zachytí na vařečce. (Těsto II: vynecháme kypřící prášek, ředíme sodovkou nebo vínem nebo pivem místo mléka.) Smažíme v hlubší pánvi nebo kastrole tak, že porce namočené v těstě jsou po vložení do rozpáleného tuku zcela potopeny. Jinak těsto s povrchu steče dolů. Po usmažení dáme porce okapat na papírové ubrousky. Smažíme zvolna, aby obal nebyl hnědý, a střed porce syrový.
www.tacos.cz Příloha: vařené brambory sypané petrželí, saláty, dílky citrónu na ozdobu i na pokapání