cpt. Cook
 

Romazava z čerstvé nebo uzené ryby
(Romazava de poisson frais au fume)

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ryba na houbách a na zázvoru

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg soleného rybího filé, 3 dkg jidášova ucha, 2  bílky, 3 lžíce bramborové škrobové moučky, 1/2 rozsekaná naťová cibulka, 1/2  zázvor, 1/2 dl přírodního bílého vína, 1.15 dl kuřecího vývaru, 2 lžíce moučkového cukru, 2 snítky celerové natě, olej na smažení, sůl, voda
zkopírováno z http://www.tacos.cz Houby opláchneme a zalejeme studenou vodou. Necháme 20 minut stát a pak v té vodě 25 minut vaříme. Ocedíme. Rozkrájíme na kousky, přičemž odstraníme tvrdé části třeňů. Zázvor oloupáme a usekáme. Rybu nakrájíme na větší kousky. Osolíme. Třetinu bramborové moučky smícháme se sněhem z bílků. Kousky ryby obalíme v mouce s bílkem a smažíme 2 minuty po obou stranách na rozpáleném oleji. Stáhneme z plotny a dáme do tepla.

www.tacos.cz Vývar přivedeme do varu, přilejeme víno, vsypeme cukr, usekaný zázvor a bramborovou moučku, smíchanou s troškou studené vody. Do omáčky vložíme rybu a houby. Přivedeme do varu a 1 minutu vaříme. Podáváme horké posypané usekanou cibulkou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2853x    verze pro tisk

Ryba na karí

Ryba na pánvi se salátem z fenyklu a fazolí

Ryba na roštu se sumahem

Ryba na zelené louce

Ryba s kaštany

Ryba s nudlemi

Ryba s pórem a česnekem

Ryba smažená ve vaječném těstě

Ryba v červené košili

Rybí filé na česneku

Rybí filé pečené s vínem

Rybí filé po mlynářsku

Rybí filé po S'čchuansku

Rybí filé po sicilsku

Rybí filé po švédském způsobu

Rybí filé po valašsku

Rybí filé s brokolicí

Rybí filé s dušenými houbami