4 porce: 60 dkg rybího filé, 10 žampiónů, 10 oloupaných jedlých kaštanů, sůl, 6 salátových listů na ozdobu,
Marináda: 15 cl vodky, 4 lžíce sójové omáčky,
Omáčka: zbytek marinády, 1/2 citrón na šťávu, 1/2 pomeranč na šťávu, 1/2 cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybí maso lehce nakrojíme několika plochými zářezy a uložíme do misky. Zalejeme vodkou smíchanou se sójovou omáčkou a 2 hodiny marinujeme. Žampióny očistíme a umyjeme. Odstraníme třeně. Marinované rybí maso uložíme na velký plát alobalu a osolíme. Na maso navrstvíme kaštany a žampióny. Alobal pečlivě zavineme tak, aby v něm byla ryba dobře uzavřena a vložíme do ohnivzdorné nádoby s pokličkou. Pečeme 25 až 30 minut v troubě rozehřáté na 200 °C.
www.tacos.cz Cibuli oloupáme a velmi drobně usekáme. Marinádu smícháme s citrónovou a pomerančovou šťávou, nasypeme do ní cibuli a pečlivě zamícháme. Hotovou rybu klademe na ohřáté misky vyložené salátovými listy. Zalejeme šťávou a podáváme. Takto připravenou rybu můžeme také vařit v páře.