cpt. Cook
 

Černý kořen zapékaný

Dušené okurky

Dušené ředkvičky

Gratinovaná čekanka v šunce

Jablečno-fenyklový casserole se šunkou
(Apple-fennel ham and egg casserole)

Kukuřice se slaninou a bylinkami

Kukuřice v těstíčku

Lůžka artyčoků s hlávkami chřestu
(Fonds d'artichauts aux pointes d'asperges)

Mozeček z ředkviček

Okurky dušené

Okurky plněné masem

Okurky plněné syrovou zeleninou

Okurky po polsku

Okurky s houbami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Okurky s koprovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg salátové okurky, 2 lžíce tuku, 1/2  cibule, sůl, mletý pepř, 1/4 l krémovité kysané smetany, 2 rovné lžíce hladké mouky,  špetka moučkového cukru,  trochu citrónové šťávy, kopr, bujón (masox)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané okurky rozpůlíme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Drobně nakrájenou cibuli podusíme na tuku, přidáme kostičky okurek, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme, až okurky zprůhlední. Ve smetaně rozšleháme mouku, okurky zalijeme, krátce povaříme a dochutíme citrónovou šťávou, špetkou cukru nebo kouskem masoxu. Do hotového pokrmu vmícháme jemně nakrájený kopr. Podáváme s novými brambory a vařenými vejcem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1955x    verze pro tisk

Plněné artyčoky à la Ragusano
(Cacocciuli chini co' Cascavaddu Rausanu)

Plněné okurky

Plněné okurky po bulharsku

Plněné vinné listy z Řecka

Restované sladké brambory s višněmi a pekany