Dušené okurky
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg okurek (tykví nebo patisonů), 15 dkg slaniny, 1/2 větší cibule, sůl, 3 velká rajčata, 1/2 l kysané smetany, 1/2 lžička hladké mouky, kopr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané okurky nakrájíme na silnější kolečka, jadřince odstraníme kulatou formičkou a mírně osolíme. V kastrole do sklovita vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu, přidáme drobně pokrájenou cibuli a necháme ji rovněž zesklovatět. Pak přidáme okurky a dusíme na mírném ohni trochu podlité vývarem nebo vodou do měkka. Naposled přilijeme smetanu smíchanou s moukou a krátce povaříme. Podáváme zdobené vařenými vejci a čerstvým usekaným koprem, obložené malými vařenými bramborami.