cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Černý kořen zapékaný

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg černého kořene, 4 dkg tuku, 4 dkg hladké mouky, 1/4 l mléka, 1/2  žloutek, sůl, citrónová šťáva, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra, tuk na vymazání, houska
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěný kořen vložíme do vroucí okyselené a osolené vody a uvaříme dopoloměkka. Mezitím si připravíme z tuku a mouky světlou jíšku, podlijeme mlékem a trochou vývaru a povaříme na hustý krém. Do prochladnutého zamícháme žloutek. Pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do něj po vrstvách vychladlý kořen. Každou vrstvu zalijeme hustým krémem, posypeme sýrem a zapečeme v troubě 30 minut.

www.tacos.cz Příloha: brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2532x    verze pro tisk

Dušené okurky

Dušené ředkvičky

Gratinovaná čekanka v šunce

Jablečno-fenyklový casserole se šunkou
(Apple-fennel ham and egg casserole)

Kukuřice se slaninou a bylinkami

Kukuřice v těstíčku

Lůžka artyčoků s hlávkami chřestu
(Fonds d'artichauts aux pointes d'asperges)

Mozeček z ředkviček

Okurky dušené

Okurky plněné masem

Okurky plněné syrovou zeleninou

Okurky po polsku

Okurky s houbami

Okurky s koprovou omáčkou

Plněné artyčoky à la Ragusano
(Cacocciuli chini co' Cascavaddu Rausanu)

Plněné okurky

Plněné okurky po bulharsku

Plněné vinné listy z Řecka

Restované sladké brambory s višněmi a pekany