cpt. Cook
 

Angináres me koukiá
(Artyčoky s fazolkami)

Angináres me spanáki sto fóurno
(Nákyp z artyčoků a špenátu)

Artyčok kardový ve vývaru s masovými knedlíčky
(Cardone in brodo con polpettine di carne)

Artyčoky florentské

Artyčoky po francouzsku s chřestovým ragú

Artyčoky se strouhanou houskou

Bambusové puky s houbami

Bhindi masala with tomato tarka
(Smažená okra na račatové omáčce)

Budín de elote
(Zapékaná kukuřice)

Čekanka se šunkou
(Endives au jambon)

Čekanka zapékaná se smetanou a sýrem

Černý kořen dušený

Černý kořen s míchanými vejci

Černý kořen s vejci

Černý kořen se smetanou

Černý kořen se sýrovou omáčkou

Černý kořen smažený

Černý kořen v pivním těstíčku

Černý kořen vařený

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Černý kořen zapečený se sýrem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  80 dkg černého kořene, 6 dkg rostlinného tuku, 10 dkg tvrdého sýra výrazné chuti (ementálu, čedaru nebo parmezánu), strouhaného, ocet, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Důkladně očištěný kořen oškrábeme a hned vložíme do připravené okyselené vody, aby zůstal světlý. Potom jej přendáme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme, scedíme a necháme okapat. Okapaný nakrájíme buď na kolečka, pokud je kořen silnější, nebo na malé kousky a vložíme do tukem vymazané zapékací misky vysypané menším množstvím strouhaného sýra, navrch dáme vrstvu sýra, pokapeme rozpuštěným máslem nebo rostlinným tukem a v horké troubě zapékáme, až se sýr rozpustí. Podáváme buď se slaným pečivem, nebo vařenými brambory a zeleninovým salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4059x    verze pro tisk