Lůžka artyčoků s hlávkami chřestu
Fonds d'artichauts aux pointes d'asperges
recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí: 8 artyčoků, 3 vejce, 215 dkg hlaviček chřestu, sůl, mletý pepř, 1/2 žloutek, olej, zelená petrželka, 1/2 lžíce smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uvařte artyčoky a oloupejte je tak, aby vám zůstalo lůžko. Můžete použít i konzervované artyčoky, ale jídlo tím ztrácí na chuti a vůni. Nechte artyčoky vychladnout a mezitím uvařte natvrdo 3 vejce. Oloupejte je a jemně nasekejte. Uvařte hlavičky chřestu, nechte je okapat a ty nejhezčí si dejte stranou. Zbývající nadrobno nasekejte a přidejte je k nasekaným vejcím společně s posekanou petrželkou. Z oleje a žloutku si připravte majonézu, osolte ji a přidejte do ní smetanu. Polovinu této majonézy smíchejte s vejci a vzniklou směsí naplňte jednotlivá lůžka artyčoků. Zalijte zbývající majonézou a ozdobte hlavičkami chřestu, které jste si dali stranou. Artyčoky a chřest si můžete uvařit den předem. Příprava pokrmu je pak velice rychlá.