www.tacos.cz Brambory nechte okapat v cedníku a poté je položte na prázdnou pánev, aby se 5 minut odpařovaly. Lososa vyjměte z mléka. Do mléka přidejte citronovou kůru, šťávu, nasekanou petrželku a kopr, najemno nasekané znojemské okurčičky a nasekanou jarní cibulku spolu se sumahem. Přisypte brambory a nahrubo je rozmačkejte, poté přidejte lososa, rozdělte ho na kousky a vše promíchejte s trochou koření.
www.tacos.cz Do široké mělké mísy vyklopte mouku, ve druhé rozšlehejte vejce a do třetí mísy nasypte strouhanku. Rukama vytvarujte z lososové směsi bochánky, po jednom na porci. Každý z nich namočte do mouky, aby se lehce obalil, přebytečnou mouku oklepejte, namočte do vejce a nakonec do strouhanky. Přeneste na talíř.
www.tacos.cz Do velké pánve s nepřilnavým povrchem nalijte olej tak, aby byla plná maximálně do dvou třetin, a postavte ji na vysokou teplotu. Olej je dostatečně horký, když do něj vhozená strouhanka během několika sekund zezlátne. Smažte rybí karbenátky 2-3 minuty z každé strany dozlatova a podávejte s řeřichou.