4 porce: 4 pstruzi (menší, kuchyňsky upravení), 4 citróny (chemicky neošetřený), 2 svazky zelené petrželky, 3 snítky tymiánu, 3 šalotky, sůl, mletý pepř, olej (k potírání),
Bylinková majonéza: 1/2 žloutek, 1/2 lžička hořčice, 2 stroužky česneku, 1/2 citrónu, 1/2 lžíce vinného octa, 7.15 cl oleje, 1/2 svazek bazalky, 1/2 svazek pažitky, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 svazek kopru, 115 dkg bílého jogurtu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ryby omyté studenou vodou zakapeme zevnitř i zvenčí citrónovou šťávou. Omyjeme petrželku a tymián, oloupeme šalotky, vše nadrobno nasekáme a pak smícháme. Pstruhy naplníme osolenou a opepřenou bylinkovou směsí ochucenou trochou citrónové šťávy a kůrou nastrouhanou z poloviny citrónů. Zbývající citróny oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a ta pak rozpůlíme. Kůži každé ryby na několika místech lehce nařízneme a do otvorů zasuneme plátky citrónů tak, aby ven vyčnívaly vždy asi jen dvě třetiny. Pstruhy grilujeme nejméně 10 minut a přitom je obracíme.
www.tacos.cz Bylinková majonéza: žloutek rozmícháme s hořčicí, prolisovaným česnekem, citrónovou kůrou a šťávou a s uvedeným množstvím octa. Do této kaše pak tenoučkým pramínkem opatrně přiléváme olej a šleháme do krémovité konzistence. Nakonec do majonézy postupně zašleháme i jogurt rozmíchaný s bylinkami nasekanými najemno.